Vučković optužen na osnovu dokaza

Nebojša Tomašević
Vučković optužen na osnovu dokaza

Banjaluka - Tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva Biljana Janković kazala je u banjalučkom Okružnom sudu da je optužnicu protiv Gorana Vučkovića (43) iz Gradiške podigla na osnovu dokaza, ali ga ona nije lično saslušala prije toga.

Vučkovića optužnica tereti da je pokušao da ubije bivšu djevojku Suzanu Prerad.

Tužilac Janković svjedočila je na prijedlog člana sudskog vijeća Milana Blagojevića.

- Optuženog Vučkovića je saslušala koleginica Gordana Mijatović i taj zapisnik sam koristila, kao i druge dokaze tokom podizanja optužnice. Ne sećam se sada svih detalja istrage - rekla je Jankovićeva.

Blagojević ju je pitao na osnovu čega je u optužnici navela da je Vučković bombu zamotao u koru drveta tako da se ne vidi. Jankovićeva je odgovorila da je to njena ocjena radnji optuženog na osnovu dokaza.

Svjedok odbrane Bojana Kuruzović je ispričala da joj je Suzana rekla da ima rodicu Biljanu koja će raditi na njenom slučaju.

- Nije mi kazala ko je ta žena, niti čime se bavi. Ne znam njeno prezime - rekla je Kuruzovićeva.

Suđenje je obilježila i rasprava branioca optuženog Jevte Jankovića i predsjednika sudskog vijeća Pane Gavrića. Advokat je svjedoka Biljanu Janković pitao da li radi za strane obavještajne službe i što je optužnicu podigla bez dokaza. To pitanje mu je zabranio Gavrić pa je došlo do rasprave.

Vučkovića terete da je između 8. i 13. jula prošle godine krišom postavio vrećicu s bombom i drvima za potpaljivanje vatre ispred kuće gdje je živjela Preradova. Do eksplozije je došlo 16. jula kada je ona u kuću unijela vrećicu i naložila u peći. Motiv je bila ljubomora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana