Vučković bombu postavio u drva iz ljubomore

Nebojša Tomašević
Vučković bombu postavio u drva iz ljubomore

Banjaluka - Tužilac Saša Labotić u banjalučkom Okružnom sudu zatražio je da optuženi Goran Vučković (44) iz Seferovaca kod Gradiške bude osuđen, jer je na podmukao način bombom pokušao da ubije bivšu djevojku Suzanu Prerad, dok odbrana tvrdi da za to nema dokaza.

Labotić je u završnoj riječi pojasnio da je uviđajem utvrđeno da je u kaminu u stanu u kojem je stanovala Preradova eksplodirala ručna bomba.

- Smatram da je dokazano da je bombu u vrećici sa čipsom i drvima za potpalu ispred Suzaninog stana ostavio Vučković. Na perfidan način iskoristio je njeno povjerenje i podmetnuo bombu. Uradio je to iz ljubomore, jer je ona prekinula ljubavnu vezu s njim - rekao je Labotić i dodao da to što na vrećici nisu nađeni otisci ne znači ništa, jer je izvršilac mogao da nosi rukavice.

Vučkovićev branilac Jevto Janković je naglasio da je optužnica podignuta na osnovu zloupotreba i bez dokaza.

- Vještak za eksplozive je pojasnio da je nemoguće da se bomba sakrije u koru od drveta kako je navedeno u optužnici. Vještačenjem je utvrđeno da tekst "Za Suzu" napisan na papiru i ostavljen na vrećici s bombom nije pisao Vučković - rekao je Janković i istakao da je jedina pravična i moguća presuda da njegov branjenik bude oslobođen.

Vučković je naglasio da nije učinio ono za­ šta ga terete i rekao je da bi se ubio da je onakav čovjek kakvog ga predstavlja tužilaštvo. Nakon iznošenja završnih riječi predsjednik sudskog vijeća Pane Gavrić zakazao je objavu presude Vučkoviću za 8. jun.

Vučkovića optužnica tereti da je između 8. i 13. jula prošle godine krišom postavio vrećicu u koju je stavio čips i bombu koju je sakrio u kori drveta i potpali za vatru. Vrećicu je ostavio ispred kuće gdje je živjela Preradova. Do eksplozije je došlo 16. jula kada je ona unijela u kuću vrećicu i naložila drva s bombom u peć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana