Tužilaštvo izvodi još osam svjedoka protiv optuženih inspektora

Nebojša Tomašević
Tužilaštvo izvodi još osam svjedoka protiv optuženih inspektora

Banjaluka - Specijalno tužilaštvo RS predložilo je osam novih svjedoka protiv optuženih inspektora CJB Banjaluka Srđana Radulovića i drugih koje terete za organizovanu trgovinu drogom.

Specijalni tužilac Živana Bajić u banjalučkom Okružnom sudu je kazala da je riječ o osobama koje su kupovale drogu od Gorana Bošnjaka, koji je, prema optužnici, sarađivao sa inspektorima.

Osim Raduloviću, za organizovanu trgovinu drogom sudi se i inspektorima Marku Kovačeviću i Ognjenu Stijaku. Zajedno sa njima sudi se još petorici inspektora za druga krivična djela.

- Svjedoci koje smo predložili ispričaće o preprodaji droge na području Banjaluke od strane Bošnjaka. Takođe, neki od njih će svjedočiti i na okolnost da je optuženi Kovačević nudio da za njega preprodaju drogu - objasnila je Bajićeva.

Tužilaštvo je juče na sudu uložilo više materijalnih dokaza kojima pobijaju dokaze odbrane, među njima i sporazum između Bošnjaka i tužilaštva u kojem je on priznao krivicu za prodaju drogom. Na osnovu tog sporazuma Bošnjak je osuđen na dvije godine zatvora. Tužilaštvo je predložilo i grafološko vještačenje potpisa Radulovićevog kuma Igora Vidovića na zapisnicima o pretresu stanova koji su radili optuženi inspektori.

Odbrana optuženih prigovorila je ovim dokazima i istakla da je nečuveno da tužilaštvo vještači svoje dokaze. Takođe tvrde da nije sporno da je Bošnjak prodavao drogu, ali ne i inspektori. Specijalno tužilaštvo tereti Kovačevića, Radulovića i Stijaka da su organizovano preprodavali drogu od kraja 2010. godine do oktobra 2013. godine. Sa njima je sarađivao Bošnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana