Tužilac Saša Labotić tražio izuzeće dvojice sudija

Nebojša Tomašević
Tužilac Saša Labotić tražio izuzeće dvojice sudija

BANjALUKA - Tužilac Saša Labotić zatražio je izuzeće predsjednika i člana sudskog vijeća banjalučkog Okružnog suda Pane Gavrića i Milana Blagojevića, koji sude Goranu Vučkoviću optuženom za pokušaj ubistva bivše djevojke.

Labotić smatra da su oni pristrasni, a o njegovom zahtjevu biće odlučeno na opštoj sjednici banjalučkog Okružnog suda. Prije zahtjeva kao svjedok optužbe saslušan je advokat Dušan Ristić koji je branio Vučkovića na početku istrage. Ristić je kazao da mu se Vučković žalio da ga je policija maltretirala i tukla.

- To mi je rekao kada sam mu išao u posjetu dok je bio u pritvoru. Tako nešto nije govorio kada sam ga prvi put vidio u policiji u Laktašima nakon hapšenja - kazao je Ristić i dodao da je bio prisutan saslušanju optuženog u policiji i Tužilaštvu te da su oni u zapisnik korektno unijeli ono što je pričao.

Kazao je da policija u Laktašima tokom prvog ispitivanja optuženom Vučkoviću nije opisala radnje za koje ga terete.

- Imao sam utisak da on zna o čemu se radi i da su o tome pričali prije nego sam ja došao - rekao je Ristić.

Vučkovićev branilac Jevto Janković istakao je da je ovo prvi put u istoriji pravosuđa da tužilac traži saslušanje advokata i izuzeće sudskog vijeća. Zbog toga je pitao Ristića da li se tako nešto desilo u njegovoj praksi, a on je odgovorio da nije.

Vučkovića terete da je između 8. i 13. jula prošle godine krišom postavio vrećicu s bombom u drvima za potpaljivanje vatre ispred kuće gdje je živjela Prerad. Do eksplozije je došlo 16. jula kada je ona u kuću unijela vrećicu i naložila u peći. Motiv je bila ljubomora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana