Trag vozila optuženih nije pronađen na mjestu pljačke

Nebojša Tomašević
Trag vozila optuženih nije pronađen na mjestu pljačke

Banjaluka - Tragovi guma od vozila koji su pronađeni u blizini kuće opljačkanog Petra Stupara (84) ne pripadaju "opel korsi", kakvu su prema optužnici vozili pljačkaši.

Ovo je u banjalučkom Okružnom sudu kazao saobraćajni vještak Duško Rađenović kojeg je angažovala odbrana optuženog Aleksandra Jarića (34) iz Mrkonjić Grada.

Osim Jarića za pljačku su još optuženi njegovi sugrađani iz Mrkonjić Grada, Zoran Dakić (34), Dragan Čulić (40) i Vitomir Tica (32). Prema optužnici oni su se "opel korsom" dovezli do kuće Stupara u noći pljačke 17. decembra 2003. godine.

- Na osnovu širine traga između dva točka utvrdio sam da oni nisu mogli nastati od "opel korse". Ove tragove je navjerovatnije ostavilo vozilo srednje klase - rekao je vještak Rađenović.

Drugi vještak odbrane stručnjak grafološke struke Dane Branković utvrdio je da opušci koji se vide na slikama sa mjesta uviđaja pljačke Stupara nisu isti kao oni koji su vještačeni u Univerzitetsko-kliničkom centru Sarajevo.

- Poredeći slike opušaka sa slike načinjene tokom uviđaja i one načinjene tokom vještačenja utvrdio sam da se oni ne podudaraju - kazao je Branković.

Prema optužnici Jarić i njegovi saučesnici u Stuparovu kuću upali su 17. decembra 2003. godine i oteli mu 15.000 maraka. Navodi se da su odmah po ulasku u kuću napali starca i njegovu suprugu Deju Zeljković tražeći novac. Brutalno su ih pretukli, a kada im je Stupar rekao da drži novac u kaputu, pokupili su sve njegove kapute i odijelo i pobjegli. U jednom od kaputa su našli novac i podijelili, a odjeću su bacili nedaleko od kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana