Svjedoka batinama tjerali da prizna kupovinu droge

Nebojša Tomašević
Svjedoka batinama tjerali da prizna kupovinu droge

Banjaluka - Svjedok tužilaštva Stefan Zeljković kazao je u banjalučkom Okružnom sudu da je u policiji pod prisilom potpisao izjavu da je kupovao drogu od optuženih Dejana Blagojevića (23) i Radovana Radanovića (24) iz Banjaluke.

- Od njih nisam kupovao drogu, a u policiji su me tukli i prijetili da će me strpati u zatvor. Drogu sam kupovao od drugih ljudi - rekao je Zeljković.

Osim Radanovića i Blagojevića u ovom slučaju optuženi su njihovi sugrađani Ognjen Ćutković (28), Miloš Radanović (37) i Milan Bajić (22).

Za razliku od Zeljkovića, svjedok Savo Savanović potvrdio je da je od Blagojevića i Radovana Radanovića nabavljao marihuanu.

- Drogu sam kupovao nekad od Blagojevića, a nekad od Radanovića dva puta sedmično. Uzimao sam je u količinama za 10, 20 i ponekad 30 KM - kazao je Savanović.

Da je kupovao drogu potvrdio je i svjedok Miloš Petković, koji je kazao da je jednom za 100 KM kupio marihuanu od optuženog Ćutkovića. S druge strane, svjedoci Ognjen Vuković, Andrej Matić, Mladen Malbašić i Stefan Ćulum kazali su da su s pojedinim optuženim uživali drogu te da im za to nisu plaćali.

- Koristio sam marihuanu i to sam nekada činio sa Blagojevićem koji mi je poklanjao drogu. Nekad bi ga samo počastio sa 10 maraka, ali nije to bila kupovina - rekao je Malbašić.

Prema optužnici, Ćutkovići i ostali su prodavali kokain i marihuanu na području Banjaluke i Kozarske Dubice od 1. juna 2016. do 19. septembra prošle godine. Zavisno od količine marihuanu su prodavali po cijeni od 10 do 500 KM, a kokain u manjim količinama po cijenama od 80 do 100 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana