Svjedok izmijenio iskaz o razbojništvu u Laktašima dat u policiji

Nebojša Tomašević
Svjedok izmijenio iskaz o razbojništvu u Laktašima dat u policiji

Banjaluka - Svjedok tužilaštva Vedran Inđić u banjalučkom Okružnom sudu izjavio je da nije znao da će optuženi Željo Krivokuća (19) iz Laktaša sa saučesnicima počiniti razbojništvo, niti je učestvovao s njima u pljački.

Tako je opovrgao svoju raniju izjavu datu u policiji u kojoj je rekao da ga je Krivokuća zvao i tražio da vozi "audi" njegovog oca i da će mu za to platiti. Inđić je u toj izjavi još rekao da je pretpostavio da će činiti neko krivično djelo. Krivokuća je optužen za pljačku Tržnog centra "Tropik" u Klašnicama kod Laktaša iz kojeg je uzeto oko 1.800 KM i pljačku benzinske pumpe "Nis petrol" u Bistrici kod Banjaluke iz koje su uzeli 570 KM.

Svjedok Inđić priznao je da je vozio "audi" Krivokućinog oca, ali kada su išli u grad, a ne u pljačke.

- Policija me je privela i rekla da sam i ja učestvovao u pljački "Tropika", a to nije tačno. Držali su me cijeli dan i na kraju sam potpisao izjavu koju nisam ni čitao - rekao je Inđić.

Dodao je da je tek kasnije saznao šta u njegovoj izjavi piše, odnosno da je rekao da je znao da će Krivokuća počiniti razbojništvo. Osim svjedočenja Inđića, u sudnici su pušteni i video-snimci pljačke "Tropika". Na snimcima se vidi kako "golf 2" dolazi pred ovaj centar i dva maskirana pljačkaša ulaze unutra i prijete radnicima puškom i pištoljem. U optužnici protiv Krivokuće navodi se da je pljačka marketa "Tropik" počinjena 23. avgusta prošle godine. Osim njega, u pljački je učestvovao i Nemanja Bešić, koji je osuđen, te maloljetni S. K. Benzinska pumpa "Nis petrol" opljačkana je 8. aprila 2016. godine oko 20.30 časova, a u njoj su, osim Krivokuće, učestvovali maloljetnici S. K. i G. R. Oni su se do pumpe dovezli "audijem A6" vlasništvo Krivokućinog oca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana