Priznao da je pijan skrivio saobraćajku

N.Tomašević
Priznao da je pijan skrivio saobraćajku

BANjALUKA-Milan Knežević (60) iz Banjaluke priznao je da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula njegova majka.

Ročište za razmatranje priznanja krivice u banjalučkom Okružnom sudu bilo je zatvoreno za javnost jer je to tražila njegov branilac Aleksandra Metlić zbog zaštite integriteta optuženog, kojem je u nesreći stradala majka.

Kako saznajemo, sud je prihvatio priznanje optuženog, a presuda će biti izrečena danas. 
Prema optužnici, nesreća koju je skrivio Knežević desila se 20. juna 2021. godine na putu Prnjavor-Srbac.

Kako se navodi, on je, vozeći pijan, "škodom felicija" sletio u kanal pored puta u mjestu Velika Ilova i zatim udario u betonsku banderu.

Usred siline udara suvozač u vozilu, njegova majka S. K, zadobila je teške tjelesne povrede od kojih je preminula. 
U optužnici stoji da je Knežević u momentu nesreće u krvi imao oko 2,81 promil alkohola.
Između ostalog, u optužnici je još navedeno da se Knežević vozilom nije držao uz desnu ivicu kolovoza, čime je, s obzirom na brzinu kretanja, uslove saobraćaja i stanje puta, ugrozio druge učesnike. 
Usljed toga, kako dalje piše, vozač nije uspio da savlada krivinu, već je nastavio da vozi pravo i sletio s puta u odvodni kanal dubine metar i na kraju se zabio u banderu.
Kneževića optužnica banjalučkog Okružnog tužilaštva tereti za krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja po Krivičnom zakoniku Republike Srpske koji predviđa moguću kaznu od tri do 15 godina. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana