Presuda za saobraćajku u selu Kobaš kod Srpca: Dvije godine zatvora jer je poznanika pregazio vozilom

N. T.
Presuda za saobraćajku u selu Kobaš kod Srpca: Dvije godine zatvora jer je poznanika pregazio vozilom

BANjALUKA - Dario Ivanović (31) iz Srpca osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na dvije godine zatvora jer je teško pijan vozilom pregazio i usmrtio sugrađanina Miću Grumića (34) koji je ležao na putu u selu Kobaš.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je optuženi zaključio sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom i koji je prihvatilo sudsko vijeće.

Ivanović je osuđen za krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja, a osim zatvorske kazne izrečena mu je mjera bezbjednosti jednogodišnja zabrana upravljanja vozilom i oduzimanje vozačke dozvole. Presudom je obavezan da plati troškove krivičnog postupka.

Prema optužnici, Ivanović je nesreću skrivio 24. jula 2021. godine oko čas iza ponoći u mjestu Kobaš kod Srpca. On je, kako se navodi, na putu Srbac-Derventa prolazeći krz selo Kobaš "golfom" pregazio Grumića koji je ležao na putu nakon što je pao sa motocikla "puh". Navodi se da je Ivanović kobne večeri nastradalog mogao da uoči na udaljenosti od 45 metara, ali je propustio da zaustavi vozilo pa ga je  pregazio. Prema optužnici, Ivanović je u vrijeme nesreće bio u stanju teškog pijanstva sa 2,49 g/kg alkohola u krvi. Stradali Grumić takođe je bio pijan.

Ivanoviću je ublažena kazna u odnosu na predviđenu zakonom, a tužilac Nikolina Ševa je pojasnila da je prilikom određivanja visine kazne kao olakšavajuće na strani optuženog cijenjeno njegovo priznanje, korektno držanje i to da nije osuđivan. Istakla je da smatra da će se izrečenom kaznom postići svrha kažnjavanja.

Optuženi Ivanović je kazao da se kaje zbog svega što se desilo i da mu je žao, te da se družio sa stradalim i sa njim bio u dobrim odnosima.

- Optuženi je relativno mlada osoba koja je u međuvremenu dobila i dijete. Oštećeni mu je bio prijatelj i to ga je jako pogodilo. Nesreći je doprinio i oštećeni koji je pijan pao sa motora i tako stvorio nepredviđenu situaciju za svakog vozača pa i za optuženog - rekao je njegov advokat Želimir Lepir.

Prema ranijim nezvaničnim informacijama, Ivanović je nakon nesreće otišao sa lica mjesta, ali se nakon nekog vremena vratio te pozvao policiju i rekao da je na putu naišao na tijelo muškarca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana