Teletina i ostali optuženi za nezakonit uvoz konja

Srna
Foto: Arhiva

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu zbog nezakonitog uvoza konja protiv Milanka Obradovića i Nedžada Omerovića, zaposlenih u Upravi za indirektno oporezivanje /UIO/, Miroslava Bovana iz Granične policije i Stevana Teletine.

Tužilaštvo BiH je 29. decembra podiglo optužnicu u kojoj je navedeno da je Teletina u julu prošle godine pokušao da preko graničnog prelaza Vardište uveze dva rasna arapska konja bez potrebnih odobrenja, te je stupio u kontakt sa Obradovićem, koji je kao rukovodilac u Carinskom referatu iskoristio svoj položaj i uticaj na ostale optužene da se dozvoli uvoz bez potrebnih odobrenja i plaćanja carinskih dažbina.

Za ovu koruptivnu uslugu Teletina je dao 100 evra Obradoviću.

Obradović se kao službeno lice u institucijama BiH tereti da je primio novac da u okviru svoje službe ne izvrši službenu radnju koju je morao, čime je počinio krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, saopšteno je iz Suda BiH.

Bovanu se na teret stavlja da je kao službeno lice u institucijama BiH, ne izvršivši službene dužnosti, drugom omogućio pribavljanje imovinske koristi, čime je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Omerović se tereti za da je počinio krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela ili počinioca jer kao službeno lice u institucijama BiH nije prijavio krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora pet godina ili teža kazna.

Teletina se tereti za krivično djelo davanje dara i drugih oblika koristi jer je dao novac da službeno lice u institucijama BiH ne izvrši službenu radnju koju je morao izvršiti. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana