Potvrđena optužnica protiv dva policajca zbog primanja mita

Srna
Potvrđena optužnica protiv dva policajca zbog primanja mita

Tuzla - Opštinski sud u Tuzli potvrdio je optužnicu protiv službenika tuzlanske Policijske stanice Centar Enisa Tučića /49/ i Slađana Iličića /47/ zbog sumnje da su tokom saobraćajne kontrole primali mito.

U optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzla obrazloženo je da su ova dva policajca od novembra prošle do početka januara ove godine zloupotrijebili položaj i ovlašćenja u oblasti bezbjednosti saobraćaja tako što su kontrolisali više vozača koji su počinili prekršaje i nisu im izdavali prekršajne naloge.

Oni su od određenog broja vozača koji su počinili prekršaje uzimali manje iznose novca kako im ne bi izdavali prekršajne naloge, te su u obrasce za kontrolu saobraćaja upisivali neistinite podatke, saopšteno je danas iz Kantonalnog tužilaštva.

U optužnici je predloženo nadležnom sudu da se imenovanim izrekne mjera petogodišnje zabrane vršenja dužnosti u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i drugim policijskim agencijama u BiH.

Predloženo je da se od optuženih oduzme imovinska korist pribavljena krivičnim djelima.

Ova dva policajca su osumnjičena da su kao saučesnici počinili produžena krivična djela zloupotreba položaja i ovlaštenja, primanje dara ili drugih oblika koristi i falsifikovanja službene isprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana