Policija predala municiju pronađenu na Kozari, odbrana tvrdi da je nema

Nebojša Tomašević
Policija predala municiju pronađenu na Kozari, odbrana tvrdi da je nema

Banjaluka - Svjedok odbrane optuženih za pljačku 617.000 KM na autoputu kod Gradiške, policijski inspektor Tomislav Mučibabić rekao je juče u banjalučkom Okružnom sudu da su okviri s municijom pronađeni na Kozari, gdje su ih pljačkaši sakrili, predati Specijalnom tužilaštvu, a odbrana tvrdi da municije nema u okvirima.

Za pljačku novca koji je otet iz vozila agencije "Sektor sekjuriti" sudi se suspendovanim specijalcima MUP-a Republike Srpske Vladanu Maliću, Goranu Parašu, te njihovom kolegi Aleksandru Popoviću, kao i suvlasniku auto-kuće "Kvatro" Olegu Bandi. Prema optužnici, oni su pljačku počinili 22. septembra 2015. godine.

Mučibabić je ispričao da su tokom istrage nakon pljačke na Kozari, gdje su pljačkaši pobjegli i sakrili oružje, pronašli pet pušaka i pet okriva, u kojima je bila municija.

- U jednom okviru na početku su bila dva pancirna metka. Sve dokaze smo odnijeli u CJB Banjaluka, gdje smo od zemlje očistili dio oružja na kojem su serijskih brojevi, da bismo ih uslikali. Municiju nismo vadili, da ne bismo kontaminirali dokaze - rekao je Mučibabić.

Advokati optuženih Jadranka Ivanović i Jasminka Jovišević na ranijim ročištima su ukazale na to da je municija iz okvira nestala. Zbog toga su tražile da se ti okviri pokažu na sudu, što je i udovoljeno na ročištu polovinom februara. Pregledom okvira utvrđeno je da u njima nema metaka. Odbrana optuženih juče je najavila i dopunsko DNK vještačenje u ovom sudu. Pregledana je i dokumentacija koju je odbrana dobila od agencije "Sektor sekjuriti", u vezi sa transportom opljačkanog novca. Javnost je s ovog dijela isključena, jer je dokumentaciju "Sektor sekjuriti" označio kao poslovnu tajnu. Zbog ove pljačke ranije je osuđen na tri godine zatvora radnik agencije "Sektor sekjuriti" Danijel Kuzmić. Osuđeni su i suspendovani specijalci MUP-a RS Goran Janjuz i Željko Inđić, koji su dobili po tri mjeseca zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana