Pljačkašu Tropika 25 mjeseci zatvora

Nebojša Tomašević
Pljačkašu Tropika 25 mjeseci zatvora

Banjaluka - Nemanja Bešić (20) iz Banjaluke osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na jedinstvenu kaznu od 25 mjeseci zatvora zbog pljačke Tržnog centar "Tropik" i nedozvoljenog držanja oružja.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je optuženi zaključio sa Okružnim javnim tužilaštvom u Banjaluci.

Prema presudi, Bešić je za pljačku "Tropika" dobio dvije godine, a za nedozvoljeno držanje oružja i veće količine municije dva mjeseca zatvora. Te kazne su mu objedinjene u jedinstvenu.

U presudi se navodi da je Bešić opljačkao Tržni centar "Tropik" u Klašnicama kod Laktaša zajedno sa Željom Krivokućom i maloljetnim S. K. Dodaje se da su do tržnog centra došli "golfom 2" na koji su nalijepili tamne folije i kojim je upravljao Krivokuća. U centar su upali Bešić i maloljetni S. K. oko 21.45 časova, a Krivokuća ih je čekao u vozilu ispred. Po ulasku u centar  povikali su: "Tišina, ovo je pljačka. Ruke uvis." Prijeteći puškom koju nosio Bešić i pištoljem koji je držao maloljetnik od radnika na kasama oteli su oko 1.800 KM i pobjegli. U vrijeme pljačke imali su fantomke na glavi.

Bešić je presudom obavezan da nadoknadi oko 600 KM štete na ime pljačke i da plati troškove suđenja. Protiv njegovog saučesnika Krivokuće vodi se odvojen postupak u banjalučkom Okružnom sudu. Osim pljačke "Tropika", Krivokući se još na teret stavlja da je zajedno sa maloljetnicima S. K. i G. R. opljačkao benzinsku pumpu "NIS promet" u Bistrici kod Banjaluke, odakle su ukrali 570 maraka. Bešić, Krivokuća i još dva maloljetnika uhapšeni su početkom septembra prošle godine, a optužnica je podignuta u novembru. Protiv maloljetnika još nije okončan postupak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana