Pljačkaši vlasnika mesnice Dim-dim negirali krivicu

Nebojša Tomašević
Pljačkaši vlasnika mesnice Dim-dim negirali krivicu

Banjaluka - Petorica pripadnika kriminalne grupe, koja je razbijena u akciji "Tiper", u banjalučkom Okružnom sudu negirali su da su počinili više krađa, oružanih pljački i krvavo razbojništvo nad vlasnicima mesne industrije "Dim-dim" u Banjaluci.

Da nisu krivi izjavili su Jovica Grujić (24), Željko Grubor, (25) Nemanja Umjenović (25), Đorđe Brnić (25) i Vladimir Stanić (29). Njih je Republičko tužilaštvo optužilo za organizovani kriminal, teške krađe i razbojništvo. Nakon negiranja krivice sudija za prethodni postupak Olga Pantić izjavila je da će predmet biti upućen drugom sudiji. Kazala je da bi suđenje u ovom slučaju trebalo da počne za 15 do 30 dana.

Prema optužnici, petorka je bila dio zločinačkog udruženja koje je djelovalo na području Banjaluke i Bijeljine od oktobra 2014. do avgusta 2016. godine. Ovoj kriminalnoj grupi pripadao je i Aleksandar Vučić koji je u bjekstvu i još jedna zasad nepoznata osoba. Terete ih da su u tom periodu počinili više teških krađa i razbojništava, a uglavnom su krali novac i cigarete. Procjenjuje se da su tako "zaradili" više od pola miliona maraka. Najviše novca, oko 250.000 evra i 16.000 KM, oteli su od vlasnika mesne industrije "Dim-dim" Dušana i Steve Travice koje su 4. decembra 2015. godine opljačkali i pretukli. Članovima ovog udruženja se na teret stavlja i da su opljačkali više kioska, među kojima i nekoliko u vlasništvu "Glasa Srpske", objekte trgovačkog lanca "Moj market", benzinsku pumpu "Krajina petrol" kao i sportsku kladionicu "Bet lajv". Posljednje razbojništvo kriminalna grupa je izvršila u avgustu prošle godine u poslovnici "Pavlović banke" u Bijeljini. Prema optužnici, pljačku su počinili Grujić i odbjegli Vučić, a ukrali su oko 6.000 KM.

Svi optuženi su odranije poznati policiji po krivičnim djelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana