Oteli trećinu transportovanog novca

N. T.
Oteli trećinu transportovanog novca

Banjaluka - Optužena trojica specijalaca MUP-a Republike Srpske i njihov saradnik oteli su trećinu prevoženog novca od radnika agencije “Sektor sekjuriti”, koje su napali na autoputu Banjaluka - Gradiška.

To se može zaključiti iz izjave svjedoka odbrane, pravnika iz Unikredit banke, čiji je novac prema optužnici i opljačkan, Milana Kajteza.

On je izjavio da je u koferima, koje je prevozio “Sektor”, bilo nešto manje od dva miliona maraka, a optuženi su oteli 617.000 KM. 

U ovom slučaju treći put sudi se nekadašnjim specijalcima Vladanu Maliću (35), Goranu Parašu (30) i Aleksandru Popoviću (32), te njihovom saradniku civilu Olegu Bandi (33) iz Banjaluke.

Svjedok Kajtez je ispričao da je nekoliko časova nakon pljačke u prostorijama Policijske uprave Banjaluka prisustvovao brojanju novca koji nije ukraden. Objasnio je da je konačno odredište novca bila Zagrebačka banka. U nastavku ponovljenog suđenja, na poziv odbrane, svjedočio je i Radomir Predojević, bivši direktor firme “Spinaker”, koja je agenciji “Sektor sekjuriti” prodala sigurnosne kofere za novac.

- Koferi su bili potpuno ispravni. Svaki kofer se može programirati, stoje u posebnim spremnicima i ukoliko dođe do nasilnog otvaranja, u koferima se ispušta određena hemikalija koja boji novac - pojasnio je Predojević odgovarajući na pitanja advokata Jasminke Jovišević i Jadranke Ivanović.

Prisjetio se da su nakon oružane pljačke na autoputu Banjaluka - Gradiška, radnici “Sektor sekjuritija” donijeli kofer na servis, ali da je bio toliko oštećen da se nije isplatilo popravljati ga.

Vrhovni sud Republike Srpske u septembru ove godine drugi put je ukinuo presudu suspendovanim specijalcima MUP-a RS i saradniku, a suđenje je vraćeno na početak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana