Optužnica za nedozvoljen promet 100 kilograma duvana

Srna
Foto: Ilustracija

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Mire Gajić kojom je tereti za nezakonitu nabavku i promet veće količine duvana, za koji iznos utajenih akciza prelazi 10.000 KM.

Gajićevoj je stavljeno na teret da je, krajem prošle godine, od njoj poznatih lica, nabavila oko 100 kilograma rezanog duvana bez plaćenih akciza i davanja predviđenih Zakonom o akcizama i Zakonom o duvanu.

U izvršenju krivičnog djela, optužena je otkrivena prilikom kontrole pripadnika Policijske stanice Pelagićevo, koji su, nakon pronalaska duvana upakovanog u manje pakete pogodne za prodaju na ilegalnom tržištu u vozilu kojim je upravljala optužena, oduzeli nelegalnu robu.

Iznos akciza i davanja na jedan kilogram duvana iznosi oko 120 KM, te se počinjenjem ovih krivičnih djela ostvaruje velika nezakonita imovinska korist i nanosi šteta budžetu i građanima BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Optuženoj je stavljeno na teret da je pokušala staviti u promet radi prodaje proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreskim markicama na način propisan poreskim zakonodavstvom BiH, čime je počinila krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana