Optuženi Elvir Mujić se ne sjeća da je povrijedio žrtvu

Nebojša Tomašević
Optuženi Elvir Mujić se ne sjeća da je povrijedio žrtvu

Tuzla - Optuženi Elvir Mujić u Kantonalnom sudu u Tuzli negirao je da su njegov brat Ibrahim Mujić i on pretukli Adela Agića i pokušali da ga ubiju, te istakao da se ne sjeća da je Agiću nanio bilo kakve povrede.

Braću Mujić optužnica tereti da su u novembru 2015. godine brutalno pretukli Agića poslije kraće svađe. Prema optužnici, Agiću su nanijeli teške povrede zbog kojih se liječio na Odjeljenju za anesteziologiju i reanimatologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli.

Elvir je u sudu istakao da je prije tog incidenta Agić zajedno sa svojim prijateljima pretukao Ibrahima.

- Tu noć me probudilo lupanje na vrata. Kad sam ustao, dočekala me supruga i rekla kako su lupali Adel Agić i njegovi prijatelji, koji su joj rekli da su pretukli Baju, odnosno Ibrahima i da sam ja sljedeći - kazao je Elvir Mujić.

Dodao je da je nakon toga otišao po Ibrahima, pa su otišli do kuće Agića da vide o čemu se radi. Za svaki slučaj, kako je kazao, ponio je i sjekiru sa sobom.

- Ušao sam u kuću i pitao "što ste tukli Baju", na šta je Adel skočio i odmah me udario u glavu. Pao sam i udario glavom od peć, a Adel me opet udario, i to sjekirom, pa sam izgubio svijest. Kad sam se probudio, nikog nije bilo, a čuo sam galamu napolju. Adel je stajao na Bajinoj glavi sa sjekirom u ruci. Mislio sam da ga je ubio. Skočio sam na njega i odgurnuo ga, i to je sve čega se sjećam - istakao je Elvir.

Naglasio je da se ne sjeća da je nanio povrede Adelu, te da je o njegovom povređivanju čuo u Službi hitne pomoći.

Svoj iskaz dao je i Agić, koji je kazao da kobne večeri nije bio ni blizu kuće Elvira Mujića i da nije lupao na vrata. Svjedočenjem Mujića i Agića završen je dokazni postupak u ovom slučaju, a iznošenje završnih riječi zakazano je za 10. januar 2017. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana