Nesavjesni vozač iz Ribnika 26 mjeseci iza rešetaka

Nebojša Tomašević
Nesavjesni vozač iz Ribnika 26 mjeseci iza rešetaka

Banjaluka - Duško Đukić (25) iz Ribnika osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na dvije godine i dva mjeseca zatvora zbog toga što je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo njegov poznanik i drug Branislav Ću­k (23), a lakše povrijeđene četiri osobe.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je on zaključio sa Okružnim javnim tužilaštvom u Banjaluci.

Vijeće Okružnog suda prihvatilo je sporazum i izreklo presudu kojom je Đukić obavezan i na plaćanje troškova postupka od 1.700 maraka.

Prema presudi, Đukić je nesreću skrivio 22. septembra 2014. godine kada je "golfom 2" sletio s puta u selu Dragoraj kod Ribnika. U "golfu" su bili poginuli Ćuk, zatim Rajko (23) i njegova supruga Božana Gatarić (18), Đurađ i Marko Kevac koji su lakše povrijeđeni. Navedeno je da je Đukić u vrijeme nesreće vozio pijan i da je u krvi imao 1,64 promila alkohola.

- Osim toga, vozio je nedozvoljenom brzinom od oko 82 kilometra na čas. Na tom dijelu puta brzina saobraćajnim znakom ograničena je na 50 kilometara na čas. Usljed svih tih okolnosti došlo je do nesreće. Đukić se "golfom" kretao iz pravca Čađavice ka Ključu i dolaskom u Dragoraj u jednoj krivini izgubio je kontrolu nad vozilom. Udario je dva puta u bankinu pored i vozilo se prevrnulo. Ćuk je tad zadobio teške povrede od kojih je preminuo u bolnici - navedeno je u presudi.

Obrazlažući presudu sudija Olga Pantić kazala je da vjeruje da će izrečena kazna uticati na optuženog, ali i druge da ne čine ovakva krivična djela.

Đukić se u sudu prije izricanja presude izvinio porodici nastradalog Ćuka i rekao da se kaje za sve što je uradio.

Nastradali Ćuk bio je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana