Nastavlja se suđenje Boži Mihajloviću: Novac oduzet tokom racije u klubu nikada nije vraćen

GS
Foto: Printscreen

U nastavku suđenja suspendovanom tužiocu Državnog tužilaštva Boži Mihajloviću, svjedoci Kantonalnog tužilaštva Sarajevo naveli su da novac oduzet prilikom pretresa noćnog kluba u Vitezu 2006. godine nikada nije vraćen.

Samir Zukan prisjetio se noći iz 2006. godine i pretresa kluba “Zamak” u Vitezu, čiji je vlasnik.

Božo Mihajlović je optužen da nije nadgledao rad i ponašanje svoje daktilografkinje, koja je prisvojila privremeno oduzeti novac.

U nastavku suđenja suspendovanom tužiocu Državnog tužilaštva Boži Mihajloviću, svjedoci Kantonalnog tužilaštva Sarajevo naveli su da novac oduzet prilikom pretresa noćnog kluba u Vitezu 2006. godine nikada nije vraćen. Samir Zukan prisjetio se noći iz 2006. godine i pretresa kluba “Zamak” u Vitezu, čiji je vlasnik. On je rekao da je u 12 sati, kada nije bio u klubu i kada je ušlo mnogo policije, bio prepad, nakon čega je došao jer ga je o tome obavijestio maljoletni sin. On je naveo da je racija izvršena zbog navodne prostitucije.

Oduzeli mu pištolj

Posvjedočio je da na početku Božo Mihajlović nije bio prisutan, ali da je poslije došao. Svjedoku Zukanu su tom prilikom oduzeti: pištolj, za koji je imao dozvolu, pet papira od auta za koje je imao saobraćajne dozvole, glavna jedinica za računar, njegova dva telefona te jedan od sina.

Dodao je kako mu je sve vraćeno osim oduzetog novca u iznosu od 2.500 konvertibilnih maraka. Nakon što mu je tužiteljka Medina Džerahović obrazložila dvije potvrde o privremenom oduzimanju predmeta iz februara 2006., svjedok je potvrdio potpise. Kazao je da je tokom pretresa bio prisutan i njegov maloljetni sin Damir Zukan, te kako je čuo da je tom prilikom od izvjesne Slađane Toković oduzeto 100 evra ili 100 maraka.

Na upit optuženog Bože Mihajlovića da li je tačno da je tom prilikom od svjedoka oduzeto 500 maraka, dok je ostali novac oduzet od njegovog sina, koji je tog dana radio kao zamjena konobaru, svjedok je rekao da jeste tako bilo, ali da je on potpisao potvrdu jer je njegov sin bio maloljetan.

Osuđen na pet godina

Njemu je prvobitno suđeno pred Državnim sudom, gdje je osuđen na pet godina zatvora, ali je Apelacioni savjet krajem 2020. ukinulo presudu i postupak prenio na Opštinski sud u Sarajevu.

Damir Zukan je posvjedočio da je 2006. imao 16 godina te da je te noći tokom pretresa zamijenio konobara. Tada mu je oduzeto oko 2.500 ili 2.600 maraka, pasoš te mobilni telefon. Izjavio je da mu je samo pasoš vraćen. Odgovarajući na pitanja Odbrane, on je naveo da je novac koji mu je oduzet bio zarada.

Dodao je da se sjeća optuženog Mihajlovića jer su sutradan bili u Sarajevu, dok ga je tu veče vidio nekada kasnije.

Nastavak suđenja je 6. septembra, prenosi Avaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana