Napadaču na policajca tri mjeseca zatvora

Nebojša Tomašević
Napadaču na policajca tri mjeseca zatvora

Banjaluka - Đorđe Vuković (24) iz Gacka osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na tri mjeseca zatvora zbog napada na policajca Predraga Krstojevića, koji mu je inače rođak.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je Vuković zaključio sa Republičkim tužilaštvom. Taj sporazum prihvatio je sudija Pane Gavrić, koji je i izrekao kaznu.

U presudi se navodi da je Vuković napao Krstojevića 28. avgusta prošle godine nezadovoljan jer mu je rođak izdao prekršajni nalog zbog saobraćajnog prekršaja.

- Vuković je nakon toga otišao pred Policijsku stanicu u Gacku i prvo počeo da vrijeđa policiju, a potom i prijeti Krstojeviću. Govorio mu je: "Ubiću te, zgaziću te, prebiću te. Priđi da te zgazim." Nakon toga je prišao policajcu i  uhvatio ga za rever, ali su ga u daljem napadu spriječili ostali policajci - navedeno je u presudi.

Obrazlažući sporazum na osnovu kojeg je i izrečena presuda, tužilac Svetlanka Bijelić kazala je da smatra da će se postići svrha kažnjavanja.

- Prilikom odlučivanja o visini kazne koju smo propisali u sporazumu Tužilaštvo se rukovodilo time da je on mlad, da se kaje i da oštećeni ne traži nadoknadu štete. Otežavajuće je cijenjena činjenica što je osuđivan za isto djelo - rekla je tužilac Bijelić.

Vukovićev advokat Jasminka Jovišević takođe smatra da će se izrečenom kaznom postići svrha kažnjavanja.

Nezvanično saznajemo da je Vuković prije napada na policajca vozio neregistrovan automobil.

Inače, Vuković je u Osnovnom sudu u Trebinju prošle godine osuđen na novčanu kaznu od 1.000 maraka zbog napada na službenu osobu. U istom sudu osuđen je i zbog nasilničkog ponašanja i to na novčanu kaznu od 300 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana