Na suđenju za ubistvo Miroslava Lazarevića tužilac ponudila nezakonite dokaze

N. T.
Na suđenju za ubistvo Miroslava Lazarevića tužilac ponudila nezakonite dokaze

Banjaluka - Republički tužilac Dragica Glušac dostavila je juče banjalučkom Okružnom sudu neovjerena dokumenta iz istrage o ubistvu Miroslava Lazarevića kao dokaze ali ih je sudsko vijeće odbilo da primi.

U ovom slučaju po drugi put sudi se Saši Vidoviću (37) iz Bijeljine i Aleksandru Bulatoviću (33) iz Banjaluke. Branioci Rusmir Karkin, Milan Petković i Mirko Dabić istakli su da su dokazi koje tužilac predlaže nezakoniti.

Svoj postupak dostavljanja  dokumenata bez pečata pravdala je činjenicom da za njih postoje kako je rekla propratni ovjereni akti. Međutim, te akte  nije priložila sudu kao dokaz niti ih je imala kod sebe. Sudsko vijeće je prihvatio prigovore odbrane i odbilo da prihvati dokumenta koja je predala tužiteljica Glušac. Riječ je o zapisniku o uviđaju ubistva Lazarevića i skici lista mjesta kao i zapisniku uviđaja na mjestu paljenja BMW X5 kojim su prema optužnici pobjegle ubice, ali i drugoj dokumentaciji. Glušćeva je prokomentarisala da smatra da su ovi dokazi zakoniti i da ih je trebalo prihvatiti.

- Uvijek se dostavljalo tako jer u propratnim aktima napisano je o čemu se radi - rekla je Gluščeva.

Sudija Pane Gavrić na tu konstataciju začuđeno je upitao da li se dostavljaju neovjerena dokumenta te istakao da propratni akti nisu dokaz.

Bulatovića i Vidovića terete da su Lazarevića usmrtili 16. oktobra 2016. godine kada su na njega dva časa iza ponoći ispalili 24 hica iz automatske puške dok se vozio u “golfu 7” u Beogradskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu.  Ponovo im se sudi jer je Vrhovni sud RS ukinuo raniju presudu Okružnog suda kojom su bili osuđeni na ukupno 39 godina zatvora -  Bulatović na 19, a Vidović na 20 godina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana