Mujčinović se nije branio od ubice

Nebojša Tomašević
Mujčinović se nije branio od ubice

Banjaluka - Aleksandar Mujčinović Aki (44) najvjerovatnije se nije branio dok ga je nožem ubadala bivša djevojka Kristina Jovković (32) koja je optužena za ubistvo.

Ovo je pretpostavka specijaliste sudske medicine Željka Karana koji je uradio obdukciju tijela stradalog.

Tokom iznošenja obdukcionog nalaza u sudnici banjalučkog Okružnog suda optužena Jovkovićeva je plakala.

- Utvrdio sam potpuno odsustvo odbrambenih rana a 11 uboda, što otvara pitanja: zašto se nije branio, da li je bio pod uticajem alkohola, narkotika ili je spavao? To ne znam. Indikativno je da ima mnogo rana, a da nema odbrambenih. Te rane se mogu nanijeti i u kratkom periodu ako se djeluje u afektivnom stanju - rekao je Karan.

Istakao je da je Mujčinović trpio velike bolove prije nego što je umro.

- Neposredan uzrok smrti je masovno unutrašnje iskrvarenje. Trebalo je vremena da on iskrvari, a za to vrijeme je trpio intenzivne bolove. Dobiti 11 uboda… To definitivno boli - kazao je Karan te dodao da se ovdje radi o "nasilnoj i ubilačkoj smrti".

Prema njegovim riječima, optužena i njena žrtva mogli su da budu u različitim položajima tokom napada, ali su morali da budu udaljeni jedno od drugog bar za dužinu šake i noža. Juče je iznesen i ginekološki i nalaz medicinskog pregleda optužene Jovkovićeve. Međutim, tokom svjedočenja vještaka isključena je javnost pa nije poznato da li je ona imala povrede i kakve su bile.

Jovkovićeva je optužena da je Mujčinovića ubila u noći između 18. i 19. novembra prošle godine kada ga je 11 puta ubola kuhinjskim nožem. Zločin je pokušala da prikrije pa je tijelo prenijela u drugu sobu, djelimično ga zamotala u PVC vrećice i zaključala sobu. Tek 20. novembra je sve prijavila svojoj majci, a zatim su obavijestili policiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana