Mladiću 15 godina robije zbog ubistva radnika obezbjeđenja

Srna
Mladiću 15 godina robije zbog ubistva radnika obezbjeđenja

Tuzla - Almin Alić (27) iz Banovića u Kantonalnom sudu u Tuzli osuđen je na jedinstvenu kaznu od 15 godina i devet mjeseci zatvora zbog ubistva radnika obezbjeđenja restorana "Sunce" Halila Avdibašića, te povrjeđivanja još jednog radnika obezbjeđenja i napada na policiju.

Iz tužilaštva TK-a je saopšteno da je Alić osuđen za ubistvo, pokušaj ubistva, napad na službenu osobu u vršenju poslova bezbjednosti i oštećenje tuđe stvari.

- U kaznu zatvora za pomenuta krivična djela Aliću je uračunata i kazna od godinu zatvora iz opozvane uslovne osude za krivično djelo koje je počinio 2013. godine - saopštilo je tužilaštvo TK-a.

Prema presudi Alić je Avdibašića napao 14. februara 2017. godine oko ponoći u restoranu "Sunce" u mjestu Križaljka kod Živinica. Prvo ga je pošpricao suzavcem i onesposobio, a zatim nožem ubo više puta u predjelu grudnog koša i podlaktice. Avdibašić je preminuo na putu do Doma zdravlja u Živinicama. Takođe Alić je tom prilikom napao i drugog radnika obezbjeđenja u restoranu, koji je pokušao da odbrani kolegu, te ga nožem posjekao po ruci. Alić je u svom napadačkom pohodu razbio i zadnje vjetrobransko staklo na automobilu u kojem su Avdibašića vozili do Službe hitne medicinske pomoći u Živinicama.

Nakon toga je pobjegao u nepoznatom pravcu, da bi se nakon nekog vremena sam automobilom dovezao do Doma zdravlja u Živinicama, jer je i on bio povrijeđen.

Tu su ga našli pripadnici Policijske uprave Živinice i prilikom njegovog hapšenja napao je policajca i udario ga pesnicom u glavu. Nakon toga Alića su policajci uspjeli da savladaju i stave mu lisice na ruke.

Prema nezvaničnim informacijama, svemu ovome prethodila je svađa Alića s gostima u restoranu "Sunce" i on je Avdibašića napao jer ga je on pokušao smiriti.

N. T.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana