Maloljetnika onesvijestio od batina

N. T.
Maloljetnika onesvijestio od batina

Sarajevo - Nezir Barjaktari, zvani Žuti (49), iz Sarajeva osuđen je juče u Opštinskom sudu u pomenutom gradu na osam mjeseci zatvora jer je sa više osoba pretukao maloljetnog A. Š. (17) u naselju Gladno Polje kod Sarajeva. Optužnicom je bio obuhvaćen i Barjaktarijev sin Alen, koga je tužilaštvo teretilo za nasilničko ponašanje, ali je sud odbacio optužbe protiv njega jer je ranije pravosnažno prekršajno kažnjen.

Maloljetni A. Š. pretučen je 20. avgusta 2012. godine kada je sa drugovima prolazio pored kuće porodice Barjaktari. Neko od od maloljetnikovih drugara je pomilovao psa kojeg je vidio u dvorištu, na šta je Barjaktari uzviknuo: "Šta to radite" i počeo da galami.

Maloljetni A. Š. se vratio da vidi šta se dešava i tada ga je napao Barjaktari i još nekoliko osoba. Tukli su ga letvama dok se nije onesvijestio. Nanijeli su mu teške povrede. Izricanje presude Barjaktariju pratila je porodica maloljetnika, čija je majka Sanela Š. plačući rekla: "Kakav je ovo sud?", "Šta ja sad da radim?"

Osuđeni Bajraktari ranije se zvao Safet Krivača, ali je promijenio ime. Poznat je po činjenju krivičnih djela i osuđivan je. U Hrvatskoj je nepravosnažno dobio 20 godina robije zbog šverca droge i za njim je raspisana potjernica. Sud BiH izrekao mu je uslovnu i novčanu kaznu zbog puštanja u promet lažne vegete.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana