Majka davala alibi Proli

Nebojša Tomašević
Majka davala alibi Proli

Banjaluka - Majka Aleksandra Prole (27) iz Banjaluke, optuženog za tri razbojništva, Biljana Vujić istakla je u banjalučkom Okružnom sudu da je njen sin u vrijeme počinjenja jednog razbojništva bio na poslu, a u drugom slučaju kod kuće.

- Znam da je u aprilu 2014. godine u vrijeme razbojništva za koje ga terete bio na poslu u firmi "AS Star" u naselju Lazarevo. Za to imamo i šihtericu iz firme kao dokaz. U vrijeme druge pljačke u februaru znam da je bio kod kuće jer mi je otac bio bolestan i krečili smo stan - rekla je Vujićeva.

Naglasila je da vjeruje da njen sin nije počinio djela za koja ga terete.

Tužilac Biljana Janković prigovorila je njenom iskazu jer, kako je rekla, Vujićeva nije iznijela ništa konkretno o datumima pljački.

Banjalučko Okružno javno tužilaštvo Prolu tereti da je prijeteći nožem opljačkao tri sportske kladionice iz kojih je ukrao oko 3.200 maraka.

Prema optužnici, on je prvu pljačku počinio 3. marta 2014. godine kada je maskiran ušao u sportsku kladionicu "Bet lajv" u banjalučkoj Gajevoj ulici i od radnice ukrao 940 KM. Dvadeset dana kasnije opljačkao je poslovnicu iste kladionice u banjalučkoj ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića iz koje je ukrao 910 maraka.

Treće razbojništvo počinio je 19. aprila 2014. godine u ulici Kralja Petra Drugog Karađorđevića gdje je iz kladionice "Vilijams" prijeteći nožem od radnice ukrao 1.380 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana