Kokain “prodavali” inspektorima i dobili sedam i po godina zatvora

Nebojša Tomašević
Kokain “prodavali” inspektorima i dobili sedam i po godina zatvora

Banjaluka - Mirče Kerkez (33) iz Trna kod Laktaša i Nikola Gajić (22) iz Banjaluke priznali su šverc narkotika i pristali da budu osuđeni na ukupno sedam i po godina robije, što je banjalučki Okružni sud i prihvatio.

Sporazumima, koje su zaključili sa banjalučkim Okružnom tužilaštvom, predviđeno je da Kerkez bude osuđen na četiri, a Gajić na tri i po godine zatvora. Presuda na osnovu ovih sporazuma biće im izrečena sutra. U ovom slučaju optužen je i Srđan Velimirović (22) iz Banjaluke, protiv koga je sudski postupak razdvojen. On takođe ima namjeru da sporazumno prizna krivicu i u toku su pregovori sa tužilaštvom.

Njih optužnica tereti da su od početka 2017. do 15. aprila ove godine zajedno i odvojeno prodavali kokain i marihuanu na području Banjaluke i Laktaša. Kerkez je u jednom navratu prikrivenom istražiocu prodao 52 grama kokaina za 2.500 evra, a tom prilikom je rekao da će nabaviti još kilogram te droge. To je i učinio pa je 15. aprila prodao 1,164 kg kokaina prikrivenom istražiocu u Jezeru kod Trna za oko 75.000 KM. Tada je uhapšen.

Optužnica ga još tereti da je u više navrata prodavao marihuanu po cijeni od pet do 1.200 KM. Velimirovića takođe terete da je prodavao marihuanu, te je u tu svrhu angažovao Gajića koji je drogu prodavao po cijenama od pet, 10 i 20 KM. O prodaji droge, mjestu primopredaje, cijeni i količini optuženi su se dogovarali u telefonskim razgovorima s kupcima. Branioci Kerkeza i Gajića, Bojan Mikanović i Aleksandra Metlić, zatražili su od suda da nakon izricanja presude njihovim klijentima ukine pritvor. Oni smatraju da će dogovorenim kaznama biti postignuta svrha kažnjavanja. Optuženi trojac uhapšen je u aprilu u policijskoj akciji “Ekspert”, nakon prodaje droge prikrivenim istražiocima MUP-a RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana