Knežević: Ako sam kriv, robijaću doživotno

Nebojša Tomašević
Knežević: Ako sam kriv, robijaću doživotno

Banjaluka - Ako me osudite, onda me osudite doživotno. Nisam počinio razbojništvo.

Ovo je juče u banjalučkom Okružnom sudu izjavio Siniša Knežević koji je optužen da je zajedno sa Radoslavom Kneževićem pretukao i opljačkao Milutina Veleušića (75) iz Kneževa.

Tužilac Žana Bojić u završnoj riječi zatražila je od vijeća da osudi obojicu jer smatra da je dokazala navode iz optužnice.

- Dokazima odbrane, a posebno izjavi svjedoka Tomislava Kneževića, Radoslavovog oca, ne možemo pokloniti vjeru. On je rekao da je njegova porodica poštena i da nikada nisu osuđivani, a to nije tačno - rekla je Bojićeva.

Dodala je da su oba optužena, ali i svjedok Tomislav osuđivani te je sudu predala presude koje potvrđuju njene riječi. Prema dvije presude Siniša i Radoslav su osuđivani zbog krađe. U drugoj presudi osuđeni su otac i sin Tomislav i Radoslav za nanošenje lakih povreda.

Advokat optuženih Kneževića, Jevto Janković zatražio je da oni budu oslobođeni usljed nedostatka dokaza.

- Istraga u ovom slučaju vođena je nezakonito, a cijeli slučaj je montiran. Oštećeni je hronični alkoholičar kome niko ne zna kad laže, a kad govori istinu - rekao je Janković.

Iznošenjem završnih riječi završeno je suđenje u ovom slučaju, a predsjednik sudskog vijeća Olga Pantić izricanje presude zakazala je za danas u 15 časova. Prema optužnici, Siniša i Radoslav Knežević razbojništvo su počinili 2. maja 2011. godine kada su svojim vozilom prepriječili put Veleušiću u Rađićima kod Kneževa, zbog čega je on sletio u kanal. Tada su mu pomogli da auto izvuče na put, a kada im je za tu uslugu on dao 10 maraka, tražili su 20 KM. On je tada sjeo u svoj automobil i krenuo, a oni su ga pratili sve do njegove kuće gdje su ga izvukli iz vozila i bacili na drvo, o koje je udario glavom, te mu iz džepa uzeli 150 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana