Iz ljubomore pokušao da ubije ženu bombom

Nebojša Tomašević
Iz ljubomore pokušao da ubije ženu bombom

Banjaluka - Mladen Ćosić iz Istočnog Sarajeva pravosnažno je osuđen u Vrhovnom sudu Republike Srpske na dvije godine i devet mjeseci zatvora jer je bombom pokušao da ubije suprugu Biljanu koja je tom prilikom teže povrijeđena, kao i on.

Ćosiću je kazna izrečena nakon što mu je ukinuta prvostepena presuda Okružnog suda u Istočnom Sarajevu i predmet vraćen na novo suđenje. U ponovljenom postupku ponovo mu je izrečena ista kazna.

Na tu presudu se žalilo tužilaštvo i odbrana, ali ju je ovaj put Vrhovni sud RS potvrdio.

- Odbijene su kao neosnovane žalbe zamjenika glavnog okružnog javnog tužioca i branioca optuženog. Potvrđena je presuda Okružnog suda u Istočnom Sarajevu - kazala je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Prema presudi, Ćosić je 5. jula 2014. godine pokušao da ubije svoju suprugu Biljanu aktiviravši bombu između njih dvoje. Tom prilikom povrijeđeni su oboje i duže vrijeme su proveli u bolnici oporavljajući se od povreda.

Nesrećna žena je tada zadobila veliki broj rana od gelera, povredu oka, otvoreni prelom noge i povredu tetive. Ćosićeve povrede bile su opasne po život pa je on neko vrijeme bio priključen na aparate za održavanje života. Zadobio je rane od gelera na stomaku i po rukama. Sve se desilo ispred tržnog centra "Tom" u Palama gdje je radila Biljana. Tog kobnog dana Ćosić je došao pred centar oko 14.30 časova i pozvao suprugu da izađe da popričaju. Kada je ona izašla, došlo je do žestoke svađe tokom koje je Ćosić aktivirao "kašikaru" između njih.

Prema nezvaničnim informacijama, motiv ovog pokušaja ubistva bila je ljubomora. "Bombaš" navodno nije mogao da preboli njihov rastanak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana