Drogu plijenio, a ne preprodavao

Nebojša Tomašević
Drogu plijenio, a ne preprodavao

Banjaluka - Nisam preprodavao drogu, niti sam je davao narko-dilerima da je prodaju, već sam im je kao policajac oduzimao!

Ovo je juče u Okružnom sudu izjavio inspektor CJB Banjaluka Marko Kovačević, koji je optužen za organizovani šverc drogom. On je dao iskaz kao svjedok odbrane.

Kovačević je naglasio da je svoj posao inspektora obavljao u skladu sa zakonom i ustavom i da je nagrađivan za rad. Osim njega, za organizovanu trgovinu drogom Specijalno tužilaštvo tereti banjalučke policijske inspektore Srđana Radulovića i Ognjena Stijaka.

Kovačević je u svom svjedočenju detaljno objasnio svoj rad kao inspektora i kontakte s informantima.

- Ne tražim nikakve olakšice, ali moram da naglasim da sam nagrađivan za svoje rezultate u radu 16. aprila 2013. godine. Osim toga, Odjeljenje za droge CJB Banjaluka dobilo je i zlatnu značku za rad. Nisam član nikakvog zločinačkog udruženja, niti sam prodavao drogu, niti uzimao novac od droge. Nisam primijetio da je neko od mojih kolega to radio - kazao je Kovačević.

Potvrdio je da mu je Damir Čudić bio informant, ali naglasio je da ga nije štitio, već, naprotiv, hapsio i prijavljivao tužilaštvu. Istakao je da nije nikoga tukao te priznao da je prilikom hapšenja Aleksandra Ninkovića upotrijebljena sila, ali da je ona bila opravdana, što je potvrdio i tadašnji načelnik CJB Banjaluka Mladen Marić.

Specijalno tužilaštvo tereti Kovačevića, Radulovića i Stijaka da su organizovano preprodavali drogu od kraja 2010. godine do oktobra 2013. godine. U ovom slučaju optuženo je još pet policijskih inspektora za iznude iskaza, falsifikovanje isprava, povredu ljudskog dostojanstva i zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana