Đugumu tri mjeseca robije - bivšoj djevojci prijetio da će je prebiti i ošišati na ćelavo

Jasmina Salopek
Foto: Dnevni Avaz

ŠIROKI BRIJEG – Sado Đugum iz Tomislavgrada prvostepeno je osuđen na tri mjeseca zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti T. T.

Prvostepenu presudu izrekao mu je Opštinski sud u Širokom Brijegu, a po optužnici koju je protiv njega podigao i zastupao zamjenik glavnog kantonalnog tužioca Mladen Hrstić.

Đugumu je na teret stavljeno da je T.T. više puta prijetio nakon što je raskinula sa njim  u martu 2018. godine.

- On je, putem telefona, koristeći više brojeva, upućivao ozbiljne prijetnje po njen život i tijelo i istu uznemiravao. Poslao joj je fotografiju ženskog lica sa povredama kako bi istu zastrašio, te joj na taj način dao do znanja šta joj se može dogoditi ako mu se zamjeri – navedeno je u presudi.

U presudi je navedeno da je Đugum oštećenu 21. aprila 2018.  nazvao i rekao da siđe ispred motela „Penava“ u Posušju, u kojem je odsjela, da razgovaraju.

- Djevojka je odbila ponudu, nakon čega je optuženi ponovo počeo sa ozbiljnim prijetnjama. Zaprijetio je da će joj napraviti problem u klubu dok bude pjevala i da će je prebiti i ošišati na ćelavo, čime je počinio ugrožavanje sigurnosti – detalj je iz presude.

Presuda je nepravosnažna i stranke imaju pravo na žalbu o kojoj će odlučivati Kantonalni sud u Širokom Brijegu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana