Dileru šest mjeseci zatvora zbog odavanja šefa

Nevena Bunić
Dileru šest mjeseci zatvora zbog odavanja šefa

Banjaluka - Srđan Velimirović (23) iz Banjaluke priznao je da je švercovao kokain i marihuanu, a pristao je da bude osuđen na šest mjeseci zatvora.

On je sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivice u kome je predviđena ta kazna. Sporazum je prihvatilo vijeće kojem je predsjedavao sudija Pane Gavrić. Tužilac Saša Labotić kazao je da je blagoj kazni doprinijela činjenica da je Velimirović pomogao policiji i tužilaštvu u otkrivanju drugih kriminalaca.

- On je istražiocima rekao od koga je nabavljao narkotike. Minimalna kazna za ovo krivično djelo je pet godina zatvora. Uzimajući u obzir sve činjenice, donijeli smo odluku po kojoj je optuženi dobio znatno manju kaznu zbog saradnje - kazao je Labotić.

Velimirovićev advokat Branko Bundalo je istakao da su se o kazni ispod minimuma dogovorili i zbog činjenice da njegov klijent ranije nije osuđivan.

- Protiv njega ranije nije podnesena ni prekršajna prijava. Nikada nije pravio probleme i bio je primjeren i u srednjoj školi i kod kuće. Nije zaposlen i živi od pomoći roditelja - kazao je Bundalo.

Prema optužnici, Velimirović je narkotike preprodavao od početka 2017. do 15. aprila 2018.  zajedno sa Mirčetom Kerkezom (33) iz Banjaluke i Nikolom Gajićem (22) koji su ranije priznali krivicu i osuđeni. Navodi se da su oni zajedno i odvojeno prodavali kokain i marihuanu na području Banjaluke i Laktaša. Kerkez je u jednom navratu prikrivenom istražiocu prodao 52 grama kokaina za 2.500 evra, a tada je rekao da će nabaviti još kilogram te droge. To je i učinio pa je 15. aprila 2018. prodao 1,164 kg kokaina prikrivenom istražiocu u Jezeru kod Trna za oko 75.000 KM, kada je uhapšen.

Kerkez i Gajić su na osnovu priznanja krivice osuđeni na ukupno sedam i po godina zatvora. Kerkez je dobio četiri, a Gajić tri i po godine zatvora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana