Zvorničanin optužen za krađu: Oštetio ženu za 3.500 KM

GS
Zvorničanin optužen za krađu: Oštetio ženu za 3.500 KM

Dušan R. iz Zvornika optužen je da je sa jedne samouslužne autopraonice uzeo stvari vrijedne 3.500 maraka koje je zaboravila S.J. koja je tu prala auto.

Naime, terete ga da je krađu počinio 24. decembra 2023. godine oko 12.15 u Zvorniku, dok se nalazio u krugu samouslužne praonice.
On je primijetio da je J.S. otišla autom a da nije sa sobom ponijela stvari koje je u toj praonici za vrijeme pranja i čišćenja odložila pored vozila.
Osumnjičeni je uzeo njenu kožnu jaknu Mango, torbu u kojoj su se nalazili fen za kosu marke Dyson kožni kaiš marke Gucci, dva nesesera u kojima se nalazila šminka, četiri pakovanja sočiva za vid i prsten sive boje sa cirkonom i dijamantima.
Uzeo je i platnenu vrećicu u kojoj se nalazila kaciga za skijanje, platnene rukavice i naočare za skijanje.

On je te predmete stavio u svoje vozilo, a potom otišao magistralnim putem u pravcu Zvornika , oštetivši vlasnika J. S. za iznos od 3.500 KM.

– Dakle, oduzeo tuđu pokretnu stvar u namjeri da je protivpravno prisvoji čime je, počinio krivično djelo krađa iz člana 224 stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske – navodi se u optužnici.

Ovu optužnicu Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini potvrdio je Osnovni sud u Zvorniku,prenosi Srpskainfo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana