Zoriću potvrđena kazna od 27 godina robije za svirepo ubistvo

N.T.
Foto: G.S.

BANjALUKA – Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu kojom je Žarko Zorić (40) iz Prijedora osuđen na 27 godina zatvora zbog svirepog ubistva svoje djevojke Nede Milojević (44), te podmetanja požara u njenom stanu čime je pokušao da prikrije zločin.

Prvostepenu presudu mu je izrekao Okružni sud u Prijedoru nakon što je Zorić priznao krivicu te je osuđen za teško ubistvo i izazivanje opšte opasnosti.

Zločin se dogodio  20. januara u stanu žrtve u ulici Ilije Stojanovića u Prijedoru. Kako se navodi u presudi  Zorić je nakon krađe svađe sa Milojevićevom, uzeo kuhinjski nož te je više puta ubo u predjelu glave, vrata i ruku. Žrtva se pokušala zaštititi rukama i zadobila je više ubodnih i reznih rana od kojih je pala na ležaj. 

Dalje je navedeno da za žrtva ležala trpeći bolove, Zorić uzeo truleks krpu i ugurao joj u grlo, uslijed čega je došlo do nasilnog ugušenja.

Prema presudi Zorić je nakon toga  prešao u dnevni boravak i zapalio papir, u namjeri da na taj način izazove požar i prikrije izvršenje krivičnog djela.  

Navodi se da je Zorić nakon toga izašao iz stana te otišao u Komunalno preduzeće u kojem je bio zaposlen, a zatim u ugostiteljski „Bolero” gdje je konzumirao alkohol i igrao igre na sreću.

 

Kako stoji u presudi  požar se proširio na inventar u dnevnom boravku i zahvatio međuspratnu konstrukciju.  Usljed sagorijevanja je došlo do urušavanja dijela međuspratne konstrukcije u stanu od Z. G. u prizemlju zgrade i iz kojeg je neposredno prije toga G.Z. izašla

Širenje požara na ostatak stambene zgrade, gdje se u stanovima u tom trenutku nalazio jedan broj stanara, naknadno je spriječeno blagovremenim reagovanjem pripadnika vatrogasne jedinice iz Prijedora.

Pretpostavlja se da je motiv ovog zločina ljubomora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana