Zorić priznao okrutno ubistvo djevojke, odrekao se prava na suđenje

GS
Foto: GS

PRIJEDOR - Žarko Zorić (39) priznao je danas krivicu u Okružnom sudu u Prijedoru za svirepo ubistvo svoje djevojke Nede Milojević (44).

Zorić je sve navode optužnice priznao na glavnom pretresu i tako se odrekao prava na suđenje. Sudsko vijeće je prihvatilo njegove priznanje i izricanje presude je zakazano za petak, potvrđeno je za UNU.

Osim za teško ubistvo na svirep i podmukao način, za koje prijeti i doživotni zatvor, Zorić se tereti i za izazivanje opšte opasnosti, jer je otvorenim plamenom zapalio stan Milojevićeve. Požar se proširio na inventar u dnevnom boravku i zahvatio je međuspratnu konstrukciju, usljed čega je došlo do urušavanja dijela konstrukcije stana koji se nalazi u prizemlju zgrade.

Zločin je počinjen 20. januara ove godine oko devet časova ujutro u stanu Milojevićeve, na prvom spratu zgrade u ulici Ilije Stojanovića u Prijedoru.

„Nakon verbalnog sukoba sa emotivnom partnerkom Nedom Milojević, sa kojom je živio u stanu, optuženi je fizički napao oštećenu u kuhinji. U namjeri da je liši života uzeo je kuhinjski nož i više puta nožem ubo oštećenu, koja se pokušala zaštititi rukama, u predjelu glave, vrata i ruku. Nanio joj je ubodne i rezne rane u predjelu potiljka, desnog obraza, donjeg dijela vrata, kažiprsta i srednjeg prsta desne šake“, navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da je Milojevićeva usljed tih povreda pala na ležaj u kuhinji.

„Dok je žrtva ležala, dajući znake života i trpeći intezivne i dugotrajne bolove i patnje, uporan u namjeri da je liši života i spriječi da eventualno pozove pomoć, optuženi je uzeo truleks krpu i istu ugurao žrtvi u grlo, svjestan činjenice da će oštećena na ovaj način trpiti bolove i patnje, što je dovelo do nasilnog mehaničkog ugušenja oštećene i smrtnog ishoda, nastalog kao posljedica začepljenja grkljanja i ždrijela truleksom, potpomognut oštećenjem vratnog dijela kičmene moždine“, navodi se optužnici.

Dodaje se da je Zorić nakon toga prešao u dnevni boravak i zapalio papir, u namjeri da na taj način izazove požar i prikrije izvršenje krivičnog djela, svijestan činjenice da se radi o stambenoj zgradi sa više stanara gdje će požarom izazvati opasnost za njihove živote i imovinu većeg obima, na šta je i pristao.

„Nakon toga je napustio stan i otišao u Komunalno preduzeće u kojem je zaposlen, a zatim u kafe bar „Boler“ gdje je konzumirao alkohol i igrao igre na sreću.

Po njegovom izlasku iz stana požar se proširio na inventar u dnevnom boravku i zahvatio međuspratnu konstrukciju, uslijed čijeg sagorjevanja je došlo do urušavanja dijela međuspratne konstrukcije u stanu koji se nalazi u prizemlju zgrade i iz kojeg je vlasnica neposredno prije toga izašla, dok je širenje požara na ostatak stambene zgrade spriječen blagovremenom reakcijom pripadnika vatrogasne jedinice iz Prijedora“, navodi se u optužnici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana