Zajedničko djelovanje razotkrilo otmičare: Uspješna saradnja policija Istočnog Sarajeva i Sarajeva

Nebojša Tomašević
Zajedničko djelovanje razotkrilo otmičare: Uspješna saradnja policija Istočnog Sarajeva i Sarajeva

SARAJEVO – Policije Istočnog Sarajeva i Sarajeva imaju veoma dobru saradnju koja se iskazala kroz efikasnu akciju otkrivanja i hapšenja otmičara Enisa Rezakovića.

Upravo zbog ove akcije Komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pohvalio je rad kolega u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo. U  PU Istočno Sarajevo ističu da  će ta dobra saradnja biti i ubuduće u cilju smanjenja kriminala.

Kako saznajemo, efikasnom akcijom policajci iz Istočnog Sarajeva  su ubrzo nakon otmice Rezakovića otkrili vozilo koje su koristili otmičari te su ih nakon toga pronašli.

U pismu pohvale MUP-a KS se navodi da je upravo zahvaljujući saradnji sa kolegama iz PU Istočno Sarajevo ovaj slučaj brzo i efikasno riješen.

Četiri osobe Rezakovića su otele 26. januara neposredno nakon što je izašao iz zatvora.

Brzom akcijom policije Istočnog Sarajeva i Kantona Sarajevo istog dana su u večernjim časovima otkriveni otmičari koji su uhapšeni u Palama. Radi se o J.B. (36), M.K (33), A.S. (47) i A.F. (36), svi iz Sarajeva kojima je nakon ispitivanja određen pritvor.

Prema nezvaničnim informacijama, oni su Rezakovića oteli zbog navodnog duga od 20.000 KM koji je nastao dok je on bio na slobodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana