Užas u Kaknju: Muškarac nasmrt pretučen u ugostiteljskom objektu

GS
Užas u Kaknju: Muškarac nasmrt pretučen u ugostiteljskom objektu

Jedna osoba nasmrt je pretučena u ugostiteljskom objektu u Kaknju, a policija je uhapsila osobu za koju se sumnja da je nanijela povrede nastradalom.

Tijelo dovezeno u Hitnu

"Dana 19.09.2023. godine, u 22:19 sati, u prostorije Hitne medicinske pomoći u Kaknju dovezeno je beživotno tijelo N.F. (1960.) iz Kaknja. Izvršenim pregledom tijela uočeno je više fizičkih povreda za koje postoje sumnja da su nastale nasilnim putem", saopšteno je iz MUP-a Zeničko- dobojskog kantona,

O navedenom događaju upoznat je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK koji je zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Specijalne policijske jedinice i Policijske stanice Kakanj, izašao na lice mjesta te rukovodio uviđajnim radnjama.

"Obavljenim razgovorima sa svjedocima te izvršenim operativnim provjerama na terenu došlo se do saznanja da se u vezu sa povređivanjem preminulog lica može dovesti lice H.N. (1972.) iz Kaknja koje je locirano, lišeno slobode i nad kojim je zavedena kriminalistička obrada", navodi se u saopćenju.

Tužilac naredio obdukciju

Kako je utvrđeno poduzetim aktivnostima na rasvjetljavanju krivičnog djela, povrede preminulom licu su nanesene prilikom narušavanja javnog reda i mira, u večernjim satima, u ugostiteljskom objektu ulici Alije Izetbegovića u Kaknju- navode iz MUP-a.

Po nalogu postupajućeg tužioca naložena je obdukcija tijela preminulog lica kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, prenosi Kliks.

Nastavljaju se daljnje aktivnosti policijskih službenika na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela i utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je isto izvršeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana