S kriminalcem pio kafu, pa ga ubio

Dnevni Avaz
S kriminalcem pio kafu, pa ga ubio

SARAJEVO- Nihad Sarajkić (32), koji je juče oko 17 časova na Vilsonovom šetalištu brutalno likvidirao Anela Kršu (39), biće danas predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Postupajući tužilac će, nakon što ispita Sarajkića, najvjerovatnije predložiti određivanje jednomjesečnog pritvora.

Za sada se utvrđuje šta je tačan motiv ove brutalne likvidacije, jer je Sarajkić u Kršu ispalio više od 16 metaka.

Kršo je itekako poznat policijskim i pravosudnim organima, a više puta je hapšen, čak i zbog pokušaja ubistva Benjamina Delalića prije deset godina.

Prema nezvaničnim informacijama „Avaza“, navodno je Kršo Sarajkiću prijetio, ali istraga će pokazati šta se tačno desilo.

Kršo je prije nekoliko mjeseci hapšen u Konjicu po prijavi za nasilje u porodici, zbog čega je bio i pritvoren.

U posljednje vrijeme postao je "biznismen", što potvrđuju i fotografije na društvenim mrežama.

Ubica Sarajkić nije evidentiran u policijskoj bazi kao osoba koja je bila prijavljivana za bilo koju vrstu krivičnog d‌jela. Važio je za mirnu osobu.

S druge strane, a što će pokazati i video nadzor, Sarajkić i Kršo sjedili su zajedno u jednom sarajevskom kafiću na Vilsonovom šetalištu, a nikome nije jasno šta je prethodilo ovom događaju.

Iz izvora bliskih istrazi Avaz saznaje da je Sarajkić isplanirao Kršinu likvidaciju, jer je dogovorio s njim kafu da bi ga nakon toga ubio.

Sarajkić je nakon ubistva, što je sinoć i objavljeno, sam pozvao policiju, predao pištolj, a policajcima koji su došli na lice mjesta: "Ja sam ga ubio".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana