Rasvijetljen napad na novinare, uhapšen njihov komšija

GS
Foto: Glas Srpske

BANjALUKA - Saša Bunić je uhapšen zbog sumnje da je izgrebao automobile banjalučkih novinara, što je i priznao tokom kriminalističke obrade.

Banjalučka policija uspjela je rasvijetliti napad na imovinu novinara "Srpskainfo" i "EuroBlica" Nikole Morače, kao i urednika veb portala "Buka" Aleksandra Trifunovića, a Saša Bunić iz Banjaluke je uhapšen zbog sumnje da je izgrebao njihova vozila.

Bunić je komšija oštećenih novinara i živi u zgradi do njihove. 

Za sada nije jasan motiv napada, mada je Bunić tokom kriminalističke obrade pred inspektorima priznao da je izgrebao automobile novinara.

"Nad licem S.B. izvršena je kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je krivično djelo izvršilo izvršilo 8. marta na način da je u Banjaluci na parking prostoru u Ulici Rajka Bosnića, upotrebom oštrog predmeta, načinilo oštećenja na teretnom vozilu marke 'reno' i putničkom vozilu 'tojota' u vlasništvu pravnog lica iz Banjaluke, te vozilu 'rendž rover' u vlasništvu lica A.T. i vozilu "folksvagen" u vlasništvu lica N.M. iz Banjaluke." navode iz Policijske uprave Banjaluka.

Sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i rad po navedenom predmetu je u toku.

Nakon kompletiranja predmeta protiv Bunića će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana