Rasvijetljen napad kod Višegrada: Poznati razbojnik pretukao i opljačkao supružnike

N.Tomašević
Rasvijetljen napad kod Višegrada: Poznati razbojnik pretukao i opljačkao supružnike

FOČA - Bojan Prodan iz Višegrada, od ranije poznat po krivičnim djelima, uhapšen je zbog sumnje da je pretukao supružnike Ajšu i Fadila Memiševića te od njih ukrao 7.000 KM, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Sve se desilo u noći između 24. i 25. marta kada je Prodan provalio  u porodičnu kuću Memiševića u Omeragićima kod Višegrada te ih vezao i opljačkao. Ispreturao je sve u kući, a kada je našao novac on je pobjegao.

Iz Policijske uprave Foča, navodeći inicijale, saopštili su da je Prodan uhapšen sinoć.

-  U toku je kriminalistička obrada nad uhapšenim B.P., koji se može dovesti u vezi sa izvršenjem  krivičnog djela razbojništvo na štetu M. A i M. F. Nad osumnjčenim se sprovode određene kriminalističko istražne mjere i radnje na dokumentovanju i rasvjetljavanju razbojništva - navodi se u saopštenju policije.

Istakli su da će nakon ispitivanja osumnjičenog uz saglasnost s postupajućim tužiocem biti odlučeno koje mjere će biti preduzete protiv osumnjičenog.

Prodan je poznat po krivičnim djelima, a  2008. godine upao je u kuću komšije Vučka Sarića (73) u izbjegličkom naselju Prelovo kod Višegrada. Starca je brutalno pretukao i usmrtio. 

Prodan je hapšen i u maju 2021. godine jer je prijetio policajcima “da im treba otkinuti glavu”, nakon što je ostao bez vozačke dozvole jer je nakupio  previše kaznenih bodova.

On je prijetnje napisao na svom profilu na Fejsbuku.

“Svim policajcima u Višegradu treba glavu otkinuti, neće im trebati Užički korpus, a kad dođe vrijeme neće ni djece imati”, bila je jedna od prijetnji koju je napisao Prodan. On  je inače rodom iz Konjica, a živi u izbjegličkom naselju Prelovo.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević osudio je ranije danas napad na povratnike Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana