Бојан Продан убио Вучка Сарића

Р. ТAСИЋ
Бојан Продан убио Вучка Сарића

ВИШЕГРAД - Седамдесеттрогодишњи Вучко Сарић, пензионер и инвалид из претходног рата, убијен је у ноћи између сриједе и четвртка у избјегличком насељу Прелово код Вишеграда, а полиција је, због сумње да је починио злочин, ухапсила Бојана Продана, настањеног у истом мјесту.

Сарић је родом из Борачког језера, код Коњица, а у кући у Прелову је живио сам, јер му двојица синова живе ван Вишеграда.

Комшиница Јела Кешић рекла је да је поменуте ноћи око три часа примијетила да је упаљено свјетло у Вучковој кући, што јој је било сумњиво, па је ујутро послала унука да види није ли дјед можда болестан.

- Дјечак је убрзо дошао и избезумљено ми рекао да је Вучко мртав и да је ходник пун крви - рекла је Кешићева.

Она каже да је одмах позвала Полицијску станицу у Вишеграду.

Портпарол Центра јавне безбједности Источно Сарајево Данка Тешић потврдила је да су припадници Полицијске станице Вишеград увиђајем утврдили да су улазна врата на Вучковој кући насилно отворена. Такође, на тијелу настрадалог биле су видљиве повреде главе, које су указивале на насилну смрт.

- Истога дана, на основу оперативних сазнања, радници полиције су, уз сагласност окружног јавног тужиоца, лишили слободе Бојана Продана, настањеног у Прелову, због основане сумње да је починио кривично дјело тешко убиство над Вучком Сарићем - казала је Тешићева.

Она је додала да су током увиђаја у кући осумњиченог, као и њеној близини, пронађени трагови и дрвени предмет којим је старац убијен. Сви докази, наиме, указивали су на то да је Продан извршилац кривичног дјела.

- Осумњичени је признао да је убио старца из користољубља - истакла је Тешићева.

Комшије су испричале да убијени старац ни са ким није био у свађи и да је тог кобног дана примио посљедњу пензију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана