PU Doboj: Unuka baki zapalila kuću

J.Sa
Foto: Ilustracija

DOBOJ - Vedrana G. (28) povrijeđena je prilikom požara koji je izazavala u kući bake S. K. (77), a koji su ugasile komšije, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Protiv Vedrane, policija će podnijeti izvještaj Okružnom tužilaštvu zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti.

Iz Policijske uprave Doboj saopštili su, navodeći inicijale, da je do požara došlo u nedjelju u Kožuhama kod Doboja.

- Nakom prijave, policajci su izašli na teren, te utvrdili da je prilikom  požara nastala materijalna šteta u dvije prostorije u prizemlju kuće, kao i da je požar izazvala V. G. koja je tom prilikom zadobila tjelesne povrede-saopštili su iz policije, te dodali da je V. G. prižena prva pomoć u dobojskoj bolnici odakle je prevezena u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjoj Luci.

Iz ove ustanove rekli su nam da je djevojka zadobila opekotine drugog stepena na nogama i šakama, koje su adekvatno zbrinute.

- Nakon toga, pacijentkinja je pregledana od strane dežurnog psihijatra u Klinici za psihijatriju, te joj je preporučena terapija i kontrola nadležnog ljekara specijaliste u matičnoj ustanovi u Doboju- naveli su iz UKC-a.

Izvor blizak istrazi rekao je ona istu noć došla do policijske patrole kojoj je rekla da je zapalila kuću, a potom je otrčala, dok je patrola otišla do kuće.

-Vedrana je neko vrijeme boravila kod bake, a navodno je bila pijana, te je rekla baki da će zapaliti kuću i sišla u prizemlje odakle se ubrzo vidio i dim- rekao je izvor blizak istrazi, te dodao da je djevojka u bolnicu stigla sa teškim tjelesnim povredama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana