Prijedorčanin razbio glavu čuvaru u hotelu "Zlatna Kruna"

Nebojša Tomašević
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA - Prijedorčanin D. T. (27) osumnjičen je da je pijan napao radnika obezbjeđenja, odnosno noćnog čuvara banjalučkog hotela "Zlatna kruna" kom je kamenom razbio glavu, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Radnik je zadobio lakšu povredu arkade i nakon ukazane pomoći u bolnici pušten je na kućno liječenje.

Ovaj incident desio se jutros oko pet časova, a prema nezvaničnim informacijama osumnjičeni je ušao u hotel i tražio od radnika da iznajmi sobu.

Navodno je po ulasku prvo otišao iza pulta i počeo da pretura stvari. Kada mu je čuvar prišao i upitao ga šta želi, on je rekao da hoće da iznajmi sobu.

"Radnik ga je upozorio da je pijan i da ne može da iznajmi sobu. Tada je mladić počeo da galami. Radnik ga je zamolio da izađe te je otvorio vrata nakon čega su obojica izašli napolje" rekao je naš izvor.

Dodao je da je tada osumnjičeni ponovo počeo da galami, a čuvar je pokušao da ga smiri i udalji od hotela, nakon čega je ovaj uzeo kamen i udario čuvara u glavu.

Kako je naveo naš izvor, radnik je nakon toga ušao u objekat, ali je napadač u nekoliko navrata nasrtao na vrata pokušavajući da uđe te je pozvana policija. 

Osumnjičeni je pobjegao u obližnji objekat gdje je navodno bio iznajmio smještaj. Ovaj napad snimile su kamere. Policija je pregledala te snimke te su locirali osumnjičenog. 

Prema našim informacijama, kada je stigla policija do objekta u kojem se sakrio, osumnjičeni se zaključao i nije želio da se preda. Nakon nekog vremena ipak je uhapšen.

Iz Policijske uprave Banjaluka, ne navodeći detalje, potvrdili su da je jedna osoba uhapšena zbog ovog napada.

Tokom istrage identifikovano je lice koje se može povezati sa ovim slučajem i ono je uhapšeno. Policija radi na utvrđivanju svih okolnosti prijave napada  rekli su u Policijskoj upravi Banjaluka.

INCIDENT KRAJ VRBASA

Nezvanično saznajemo da je osumnjičeni D. T. i ranije dolazio u sukobe sa zakonom, a u avgustu je čak skočio u Vrbas ne bi li izbjegao hapšenje. 

To se dogodilo u ulici Majke Jugovića, u blizini Venecija mosta u Banjaluci, a  policija ga je tada tražila zbog sumnje da je ukrao telefon. 

Vlasnik telefona je dao detaljan opis kradljivca pa je tako policija i otkrila osumnjičenog. Nakon što je ugledao policiju, pokušao je da pobjegne tako što je ušao u rijeku Vrbas te se sakrio u šiblju uz obalu. Policajci su ga tada ubrzo pronašli i uhapsili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana