Predložen pritvor za dvojicu osumnjičenih za prodaju kokaina

SRNA
Predložen pritvor za dvojicu osumnjičenih za prodaju kokaina

BANjALUKA - Nadležno tužilaštvo predložilo je danas pritvor za Slavišu Mihajlovića /39/ iz Banjaluke i Željka Prpića /42/ iz Šipova koji su osumnjičeni da su nabavljali i prodavali kokain korisnicima na području Banjaluke, Mrkonjić Grada i Šipova.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka saopšteno je da je drugoosumnjičeni davao kokain na uživanje korisnicima, te je u porodičnoj kući držao oružje i municiju čije držanje građanima nije dozvoljeno.

Pritvor je predložen zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, te da bi mogli ponoviti krivično djelo.

Mihajlović i Prpić osumnjičeni su da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga u periodu od kraja 2021. godine do 1. februara ove godine, a Prpić i za krivična djela omogućavanje uživanja opojnih droga, te nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili ekspolozivnih materija.

Pritvor je predložio tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, područna kancelarija Mrkonjić Grad, a prijedlogu će odlučiti sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana