Potraga za licima koja su provalila u kuću i ukrala Mercedes

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- Policija u Banjaluci traga za licima koja su provalila u porodičnu kuću u ovom gradu, te ukrala automobil "mercedes", novac i ostale predmete.

Policiji je sinoć u 19.00 časova oštećeno lice prijavilo provalu u porodičnu kuću, prilikom koje je nepoznati izvršilac ili više njih otuđio ključeve od automobila, nakon čega je iz garaže ukraden automobil, kao i određena količina novca i ostali predmeti, saopšteno je iz Policijske uprave u Banjaluci.

Policija preduzima sve neophodne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela teška krađa, a o događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Policija je u subotu, 22. januara, uhapsila lice čiji su inicijali M.T. iz Banjaluke kod kojeg je pronašla i oduzela marihuanu, te protiv njega slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Policija je u subotu u 1.55 časova uhapsila lice čiji su inicijali N.L. iz Banjaluke zbog počinjenog prekršaja ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija iz Zakona o javnom redu i miru i prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Policija je prilikom kontrole putničkog automobila "opel", kojim je upravljalo ovo lice, testiranjem utvrdila 1,17 promila alkohola u krvi, zbog čega je prekršajno sankcionisano.

Nakon što je sankcionisano, ovo lice je uputilo uvredljive riječi policijskim službenicima, te se oglušilo o zakonito izdato naređenje. O događaju je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka – Odjeljenje za prekršaje.

Policija je u petak, 21. januara, u 23.00 časa uhapsila lice čiji su inicijali D.D. iz Banjaluke jer je utvrđeno da je vozilo pod dejstvom droge "THC".

Lice je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojnih droga u organizmu prilikom kontrole putničkog automobila "golf" kojim je upravljalo. Zbog počinjenog prekršaja licu je uručen prekršajni nalog

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana