Pijan napao i povrijedio sugrađanina, oduzet mu pištolj

Srna
Pijan napao i povrijedio sugrađanina, oduzet mu pištolj

BANjALUKA - Policija je u Banjaluci uhapsila lice čiji su inicijali M.Z. iz ovog grada, osumnjičeno da je napalo drugo lice i nanijelo mu povrede glave.

Napad u Ulici Branka Perduva policiji je prijavljen juče oko 15.00 časova, kod M.Z je pronađen i oduzet pištolj, a utvrđeno mu je 1,76 promila alkohola u organizmu.

Ovo lice osumnjičeno je da je počilo prekršaj tuča i fizički napad, kao i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Policija je juče u 23.40 časova uhapsila lice čiji su inicijali L.L. iz Banjaluke koje je, na tvrđavi Kastel, gdje se održavala muzička manifestacija, bacilo plastičnu flašu sa nepoznatim sadržajem na binu, čime je kod učesnika manifestacije izazvalo osjećaj ugroženosti. Lice L.L, kod koga je utvrđeno 2,71 promil alkohola u organizmu, osumnjičeno je za prekršaj vrijeđanja.

Banjalučka policija je od 11. do 14. avgusta, prilikom obezbjeđivanja manifestacije na tvrđavi Kastel, kod 34 lica pronašla i oduzela određenu količinu opojnih droga - kokain, spid, marihuana, ekstazi.

Uhapšeno je 21 lice zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru i Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga, a koji su u vezi sa posjedovanjem i konzumiranjem opojne droge.

Lice čiji su inicijali Dž.Š. iz Lukavca uhapšeno je zbog sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. O svemu su obaviješteni dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka – Odjeljenje za prekršaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana