Pas lutalica povrijedio trudnicu

G.S.
Pas lutalica povrijedio trudnicu

CAZIN - Pas lutalica je uspio nanijeti povrijede trudnici iz Cazina dok je prolazila ulicom, a ovaj nemili događaj desio se u naselju Vilenjača.

Napad se dogodio kada je trudnica stara 22 godine išla ulicom u tom naselju i u jednom trenutku ju je napao pas lutalica, prenose Nezavisne Novine.

Prema navodima policije, žena je iz straha počela trčati i prilično se uspaničila, da bi ubrzo zatim pala i doživjela teže povrede.

Nakon ovoga joj je pružena prva pomoć u Domu zdravlja u Cazinu i prebačena je u Kantonalnu bolnicu na dalje liječenje.

Ovaj incident je još jednom upozorio na problem pasa lutalica u ovome gradu i potrebu poduzimanja mjera kako bi se osigurala sigurnost građanima, posebno u naseljenim područjima.

Broj pasa na ulicama ovoga grada značajno se povećao poslednjih mjeseci, a u Cazinu ne postoji sklonište za napuštene životinje gdje bi se oni eventualno mogli smjestiti.

Identične probleme, kada je riječ o psima lutalicama, dijele i svi drugi gradovi i općine na području Unsko sanskog kantona, jer ne postoji sistemsko rješenje za napuštene životinje, a sve mjere koje se poduzimaju po tom pitanju imaju kratkoročne efekte.


 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana