Muškarac se raznio bombom, teško povrijedio suprugu

GS
Foto: Kliks

TUZLA - U porodičnoj kući u naselju Moluhe u Tuzli jutros je došlo do aktiviranja eksplozivne naprave, a u eksploziji je poginuo muškarac.

Avaz saznaje da se muškarac raznio bombom, a da je teško povrijedio suprugu.

U kući je navodno bila i kćerka, ali nije zadobila povrede.

Policija, kako javlja Kliks tijelu još uvijek ne može prići.

Portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Adnana Sprečić je kazala da je jutros oko 7.55 časova Operativnom centru prijavljeno da je došlo do aktiviranja eksplozivne naprave na spratu kuće u naselju Moluhe u Tuzli.

-Na mjesto događaja odmah su upućeni patrola policije Policijske stanice Zapad, policijski službenici Jedinice za specijalnu podršku, Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, kao i policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla i Odsjeka za krim tehniku i KDZ - kazala je Sprečić.

Ona je dodala da zbog sumnji da na licu mjesta ima više ekspozivnih naprava, uviđaj još nije počeo.

Povrijeđena žena je prevezena u Univerzitetski klinički centar u Tuzli.

-Pacijentkinja inicijala E.O. hospitalizirana je u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju UKC-a Tuzla, sa višestrukim povredama ekstremiteta, u toku je priprema za operativni zahvat - kazala je portparol tuzlanskog UKC-a Ersija Aščerić-Mujedinović.

Iz kantonalne policije su kazali da će tijelu stradalog ljekar pristupiti kada se za to steknu uslovi, te će biti obavljen uviđaj.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana