Mladić pao sa zgrade u Banjaluci zbog nepropisnog izvođenja radova

J. Sa.
Mladić pao sa zgrade u Banjaluci zbog nepropisnog izvođenja radova

BANjALUKA - Mladić P. I. koji je juče teško povrijeđen na gradilištu stambenog objekta u Banjaluci, pao je zbog izvođenja radova suprotno tehničkim normama i propisima, utvđeno je nakon uviđaja.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopštili su da je mladić pao sa visine oko devet metara, usljed čega je zadobio tjelesne povrede. 

-Na licu mjesta, službenici su zajedno sa Republičkim inspektorom zaštite na radu obavili uviđaj, kojom prilikom je od strane navedenog inspektora utvrđeno da je do pada radnika došlo zbog izvođenja radova suprotno tehničkim normama i propisima – saopšteno je iz policije.

Dodaju da policija preduzima sve mjere i radnje u cilju dokumentovanja krivičnog djela stvaranje opasnosti nepropisnim izvođenjem građevinskih radova.

- O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je rekao da se radi o navedenom krivičnom djel – dodali su iz policije.

Prema ranijim informacijama, mladić je pao sa drugog sprata zgrade u izgradnji u Omladinskoj ulici u Banjaluci i zadobio je teške povrede. Povrijeđeni je zbrinut na Univerzitetskom  - kliničkom centru Republike Srpske gdje je primljen sa teškom povredom glave i nalazio se u stanju kome.  Bio je priključen na aparat za mehaničku ventilaciju, a prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su bile neizvjesne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana