Makedonci osumnjičeni za krađu nakita i 25.000 KM u Istočnom Sarajevu

Nebojša Tomašević
Makedonci osumnjičeni za krađu nakita i 25.000 KM u Istočnom Sarajevu

ISTOČNO SARAJEVO - Državljani Sjeverne Makedonije Kristijan V, Dino E. i Zoran M. uhapšeni su zbog sumnje da su na području Istočnog Sarajeva provalili u dva stana i ukrali veću količinu zlatnog nakita i više od 25.000 KM, saznaje "Glas Srpske".

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, navodeći inicijale, saopštili su da ih terete za teške krađe  koje su počinjene 11. i 14. maja iz dva stana.

- Polciji je prijavljeno da su nepoznate osobe počinile krađu, a  istragom je utvrđeno da se radi o K.V, D.E. i Z.M. iz Republike Makedonije koji su pronađeni i uhapšeni. Sumnjičimo ih da su zlatni nakit i veći iznos novca iz dva stana koja se nalaze u Hilandarskoj i Spasovdanskoj ulici na području Istočnog Sarajeva - saopštila je PU Istočno Sarajevo.

Dodaje se da je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu izvršen pretres vozila i stana koji su koristila osumnjičena lica i tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.  U policiji su istakli da su osunjmičeni nakon ispitivanja  sinoć u 22 časa predati tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana