"Ibro iz Njemačke" optužen zbog prijetnji da će zapaliti sve u Dodikovom kabinetu

GS
"Ibro iz Njemačke" optužen zbog prijetnji da će zapaliti sve u Dodikovom kabinetu

SARAJEVO - Opštinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Nizama Jamakovića, koja ga tereti da je prijetio da će zapaliti sve zaposlene u kabinetu tadašnjeg srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Prema optužnici, to učinio 26. novembra 2018. godine u 14.52 sa svog telefona, sa broja mobilnog operatera Njemačke. Tada je, kako se navodi u optužnici, pozvao službeni broj Predsjedništva BiH i predstavio se kao Ibro iz Njemačke, te uputio ozbiljne prijetnje.

Dodikov savjetnik Dragoljub Reljić rekao je tada “Glasu Srpske” da je poziv u Dodikov kabinet upućen sa njemačkog broja i da se osoba sa druge strane predstavila kao Ibro.

- Počeo je da vrijeđa govoreći da će zapaliti i Dodika i njegove saradnike. Upućene su takve psovke i bljuvotine da je to neprimjereno za normalnu komunikaciju. Stručna saradnica koja se javila na telefon nije mogla da ponovi sve te stvari prilikom davanja izjave službenicima Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) - rekao je Reljić.

Za glavni pretres postupajući tužilac predložio je Sudu saslušanje šest svjedoka i izvođenje oko 30 materijalnih dokaza, prenose "Nezavisne".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana